دوشنبه چهارم اردیبهشت 1391

گوشت قرمز بخوريم يا نخوريم؟

متخصصان استراليايي ادعا كردند زناني كه مصرف گوشت قرمز را قطع مي‌كنند بيشتر مستعد اختلالاتي چون اضطراب و افسردگي هستند.

به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، طبق بررسي‌هاي انجام شده از سوي متخصصان دانشگاه دي كين در استراليا زناني كه گوشت قرمز نمي‌خورند دو برابر بيشتر به اضطراب و افسردگي مبتلا مي‌شوند. اين مطالعه روي بيش از هزار زن نشان داد قطع مصرف گوشت قرمز به طور كامل و استفاده صرف از گوشت مرغ و ماهي آن طور كه تصور مي‌شود در سالم ماندن اين زنان تاثير ندارد.

به گزارش اي بي سي، فليس جاكا از متخصصان اين مطالعه مي‌گويد: ما ابتدا تصور مي‌كرديم كه گوشت قرمز با ايجاد خطرات جدي براي سلامتي توام است اما در نهايت آزمايشات اخير ما تفاوت مهمي را در اين زمينه نشان داد.

اين كارشناسان نتيجه گرفتند كه مصرف متعادل گوشت لخم قرمز كه حدود 3 تا 4 تكه كوچك به اندازه كف دست در هفته است،‌ براي سلامت كلي بدن و كمك به مقابله با افسردگي و اضطراب در زنان مهم و مفيد است. گوشت لخم قرمز و البته نه گوشت‌هاي فرآوري موجود در فست فودها، حاوي سطح بالايي از ريز مغذي‌ها شامل اسيدهاي چرب امگا - 3 است كه براي حفظ سلامت جسمي و رواني حياتي هستند. بعلاوه گوشت قرمز حاوي پروتئين‌هايي است كه حس گرسنگي را برطرف مي‌كند و به انسان احساس شادي مي‌بخشد. بعلاوه اين ماده غذايي منبع غني از ويتامين B‌ است كه به شما انرژي مي‌بخشد. در عوض گوشت‌هاي مصرف آوري شده مثل همبرگر،‌ بيكن و سالامي و انواع سوسيس و كالباس‌ها مملو از چربي بوده و عامل ابتلا به امراض مزمن  هستند.



برچسب‌ها: غذا, سلامت عاطفی
نوشته شده توسط زهره در 17:25 |  لینک ثابت   • 

دوشنبه هجدهم مرداد 1389

چرا هر روز چند وعده غذای پروتئین دار می خوریم؟

پرو تئین



protein is needed


غذا باید همان موادی را دارا باشد که بدن از آن تشکیل شده است.

بنابر این در غذای روزانه باید پروتئین - چربی -هیدرات های کربن -نمک -ویتامین ها و آب

وجود داشته باشد.

فراوان ترین ماده بعد از آب در بیشتر سلول ها پروتئین است.

پروتئین ها مواد مغذی اصلی هر سلول زنده هستند. در ساختمان آنها نه تنها کربن

، هیدروژن و اکسیژن وجود دارد، بلکه ازت و گاهی گوگرد نیز موجود می باشد.

غذای پروتئین دار چه نقشی در بدن ایفا می کند؟

پروتئینها مسئول انجام اعمال گوناگونی هستند.

نقش آنها از تشکیل ماده انقباضی عضلات گرفته تا ساختن بعضی از هورمون ها، آنزیم ها و آنتی کورها،

تبدیل انرژی شیمیایی به کار و انتقال اکسیژن و هیدروژن متنوع می باشد.

پروتئین به بدن کمک می‌کند که سلول‌های آسیب‌دیده را جایگزین کند و سلول‌های جدید بسازد.

در سطح مولکولی، کلیه مکانیسم‌های زیستی سلول‌ها توسط پروتئین‌ها انجام می‌شود.

پروتئین باعث حفظ عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن و

حفظ سلامتی پوست - مو و ناخن ها می شود.

مصرف پرو تئین در افراد مختلف

 زنان باردار،‌ کودکان و نوجوانان باید به طور خاص به طور کافی پروتئین دریافت کنند.

اندام های کودک که مرتب رشد می کنند مخصوصا به پروتئین زیادی نیاز دارند.


پروتئین های غذا وقتی وارد معده و روده شدند به اسید های آمینه تجزیه می شوند.

اسید های آمینه از طریق جدار روده وارد خون می شوند و بین بافت های بدن تقسیم می شوند

و در آن جا از آن ها پروتئین های بدن به وجود می آید.

ارزش پروتئین هر غذا بسته به نوع اسید آمینه ی موجود در آن است.

22 نوع از اسد آمینه ها خیلی مهم هستند.

13 تای آن ها را بدن می سازد.

و 9 تای باقیمانده را که بدن نمی سازد اسید آمینه ضروری می نامند.

چون لازم است از طریق غذا این اسید آمینه ها را دریافت کنیم.

منابع پروتئین شامل منابع حیوانی و منابع گیاهی هستند.

منابع حیوانی  اسیدهای آمینه ضروری را به طور کامل دارند.

ولی در گیاه خو اران  منابع گیاهی باید با هم ترکیب شوند تا کامل شوند.

به عنوان مثال کره بادام زمینی کامل نیست ولی اگر با نان سبوسدار خورده شود کامل است.

یا لو بیا قرمز باید با برنج مصرف شود تا از لحاظ اسید آمینه کامل شود.



*منابع پروتئین:



 گوشت-ماهی -ماکیان

  تخم مرغ

غلات سبوس‌دار(گندم -ذرت -جو و سایر غلات)

حبوبات (لوبیا -سویا-نخود -ماش -عدس و سایر حبوبات)

فراورده های لبنی(کشک - پنیر و سایر لبنیات)

کلم بروکلی

مغز ها( بادام - گردو -فندق - پسته  -بادام هندی.....)

*با توجه به نوع طبع و علاقه مان منبع مورد نظر را برای مصرف انتخاب می کنیم.


چه مقدار پروتئین برای کودکان کافی است؟

کودکان هر روز نیم گرم پروتئین به ازای هر پوند(نیم کیلو گرم) وزنشان باید بخورند.


میزان پروتئین در بعضی از غذا ها:

2 قاشق کره بادام زمینی(15 میلی لیتر)=7 گرم پروتئین

1 فنجان شیر کم چربی(240 میلی لیتر)= 8 گرم پروتئین

1 اونس (30 گرم) یا دوتا تکه دومینو شکل پنیر چدار =7 گرم پروتئین

90 گرم سینه مرغ = ده و نیم گرم پروتئین

نصف فنجان کلم بروکلی(80 گرم) =2 گرم پروتئین


مقدار مورد نیاز پروتئین برای یک ورزشکار


پس از اینکه فرد ورزشکار از میزان انرژی مورد نیازش اطلاع کافی به دست آورد، بایستی 15 تا 17 درصد میزان انرژی را به دست آورده ، تقسیم بر عدد 4 کند ، عدد به دست آمده گرم پروتئین مورد نیاز ورزشکار است که باید از طریق غذا در طول روز تامین شود. برای ورزشکارانی که نیاز به افزایش حجم عضلات دارند، از 17 درصد و برای دیگر ورزشکاران از 15درصد انرژی، برای محاسبه پروتئین مورد نیاز باید استفاده کرد.

17 – 15 درصد میزان انرژی مورد نیاز ورزشکار (تقسیم بر) 4 = گرم پروتئین مورد نیاز ورزشکار


منابع:دانشنامه رشد- همشهری آنلاین- کتاب تغذیه اطفال/چاپ مهارت.ترجمه احمد سلامت

 و ترجمه ی دست و پا شکسته از سایت های مختلف اینترنت


پی نوشت:

1-پروتئین انرژی بدن را حفظ می کند.

2-  پروتئین‌ها برای ساخت و ساز بافت‌های مختلف بدن بخصوص ماهیچه‌های كودك شما نقش بسیار اساسی دارند. اما مصرف بسیار زیاد آن برای كودكان توصیه نمی‌شود زیرا اضافه آن می‌سوزد و باعث از بین رفتن كلسیم می‌شود.

3- غذاهای دارای اسید آمینه بیشتر موجب افزایش ترشح سرتونین در مغز می‌شود كه در كاهش اضطراب و ایجاد حس آرامش در بدن مفید است.

منبع: سیمرغ


4-تخم مرغ منبع بسیارغنی پروتئین است. ارزش بیولوژیكی پروتئین تخم مرغ بسیار بالاست و نسبت به سایر منابع پروتئینی مثل لبنیات، گوشت ها و حبوبات غنی تر است. پروتئین تخم مرغ دارای تمامی اسیدآمینه های ضروری برای سلامتی بدن می باشد.

ا پروتئین  هم در زرده و هم در سفیده وجود دارد. ولی بیشتر در سفیده تخم مرغ و به نام آلبومین وجود دارد.

در نمودارهای ارزیابی كیفیت پروتئین موجود در موادغذایی، همیشه تخم مرغ در بالاترین حد یعنی 100 قرار دارد و بعنوان استاندارد مرجع برای سنجش پروتئین سایر غذاها استفاده می شود.

منبع:تبیان

5-کمبود پروتئین:کمبود پروتئین یا یکی از اسید های آمینه ضروری یا بیشتر آنها در رژیم غذایی منجر به کاهش رشد در بچه ها یا کاهش حجم بافت ماهیچه ای در بزرگسالان می شود.

حالت حاد سوء تغذیه پروتئین- انرژی به دو شکل تعریف می شود:

ماراسموس(marasmus)که یک نوع حاد از کاهش توده چربی و ماهیچه ای در بدن است و کواشیرکور(kwashiorkor)که به صورت ورم و آماس شکم بروز می کند. افراد مبتلا به این بیماری کسانی هستند که اسید های آمینه ضروری را به مقدار بسیار کم دریافت می کنند.

6-مقدار توصیه شده:حداقل نیاز کودکان 7 تا 10 ساله به پروتئین معادل 28 گرم در روز است.

تا 50 سالگی نیاز به مصرف پروتئین با افزایش سن بیشتر می شود یعنی به حدود 63 گرم در روز برای مردان و 50 گرم در روز برای زنان می رسد و سپس از 50 سالگی مقدار نیاز بدن به آن ثابت می ماند.

در زمانهای خاص همچون بارداری و شیردهی پروتئین اضافی مورد نیاز به ترتیب 10+گرم و15+گرم در روز می رسد.

7-اسیدهای آمینه شامل لیزین،میتیونین،تریئونین،ترپتوفان،لوسین،ایزولوسین،والین،فنیل آلانین،آرژنین و هیستیدین است. ضرورت وجود آرژنین تنها مربوط به دوران کودکی و سنین رشد است.

منبع:به سایت Jn.nutrition.org

8- زیتون:

دراغلب گزارشات قیدشده 55درصدغذای روزانه باید هیدروکربات =سوخت مغز

30درصدروغن =سوخت قلب
15درصدپروتئین سوخت عضلات
اماامروزه تصورکنم 45درصدپروتئین میخوریم روغن نمیخوریم چون روغن نباتی وسرخ کردنی موادشیمیائی هستند لذابیماری قلبی زیاداست
هرچندازخودغذاهاکمی روغن به بدن می رسد مثلا ارده شیره نمیخوریم تا روغن داشته باشد
اینکه پیغمبرفرموده درخانه ای که خرما نباشد اهلش گرسنه اند دلیل براهمیت هیدروکربات است که نمیخوریم اینکه درخصوص نان که هیدروکربات است توجه زیادشده اهمیتش همین است
هرچیزی زیادش ضرردارد ازجمله غذاهای پروتئینی

آخرین ویرایش:5 مرداد89

__________________________________


>>پنیر خانگی با *آشپزی رنگین*

>> خورش بروکلی با "آشپزی رنگین*

>> میگو پلو با *یواش فود*

>> غذا با حبوبات --*یواش فود*

>> خورش قورمه سبزی با لوبیا چیتی در* مطبخ رویا*

>> کوفته تبریزی در *"سفره خونه"*

>> خورش قارچ ..*آشپزی و شیرینی پزی خاله توران*

>> اسکالوپ ماهی در "آشپزی لذت بخش با سرآشپز و زیتون سیاه"

>> گراتن گل کلم و بروکلی..*تنبل خونه شاه عباسی*

>> آش ...*آشپزی ....-مامان خانم*

>> کباب چوبی - مرغ..*آشپزخونه ی ما*

>> سینه مرغ با سس عسل فلفلی..*لی لی آشپز*

>> حلوی(halvi) غذای محلی مازندران *دست پخت*گیسو بانو

>>کباب زرد-غذای سنتی خوزستان در مطبخ *ژاله خانوم*

>> پلو با لوبیا سیاه در *ژورنال غذای لادن*

>> خوراک اسفناج با نخود..*ژورنال غذای لادن*

نوشته شده توسط زهره در 15:47 |  لینک ثابت   • 

سه شنبه چهارم خرداد 1389

بادام

بسم الله الرحمن الرحیم

عسل با پودربادام درمان کمبودکلسیم وکم خونی (کلیک شود)



بادام


Almonds clip art


Almond

بادام یکی از گیاهان تیره گل سرخ متعلق به دو لپه‌ایها می‌باشد.

گیاه متعلق به  ترکیه ، ایران ، قفقاز ، آسیای مرکزی و شمال آفریقاست

پراکندگی آن در ایران در شمال غرب و غرب می باشد.


  اما قرنهاست که در اروپا و آمریکا نیز کاشته می‌شود.

کالیفرنیا و اسپانیا از بزرگترین تولید کنندگان این محصول به حساب می آیند 




دو نوع درخت بادام وجود دارد یک نوع دارای گلهای صورتی که بادام شیرین تولید می‌کند و

نوع دیگر آن با گلهای سفید بادام تلخ دارد.


  فصل گل دهی اواخر زمستان و اوایل بهار می‌باشد.

بادام شیرین  فاقد نشاسته است بنابراین می‌توان از آن در تهیه کیک و بیسکویت

برای بیماران دیابتی استفاده کرد.

عصاره بادام می‌تواند جایگزین مناسبی برای عصاره وانیل دربین بیماران دیابتی باشد.


ابعاد فرهنگــــــــی

بادام در بعضی از فرهنگها بسیار مقدس است.

در بین یهودیان به علت گل آوری زود هنگام آن نماد هشیاری و تعهد می‌باشد

در حالی که برای مردم چین نماد اندوه جاودانی و زیبایی زنان به حساب می‌آید.

نمادگرایان مسیحی اغلب از شاخه‌های بادام به عنوان سمبلی برای تولد مسیح

استفاده می کنند.

 رومیها بادام را در مراسم عروسی به عنوان سمبل خوشبختی و باروری

به عروس و داماد هدیه می‌دادند.

این سنت هنوز هم در ایتالیا رواج دارد.

منبع:

دانش نامه


ارزش غذائی بادام

http://go635254.s3.amazonaws.com/cleantechnica/files/2009/08/almond-grower-goes-solar.jpg


مغزبادام غنی ازکلسیم است بهترین فست فودمی باشدهرروزچندعدداستفاده کن پودرآنراصبح ناشتاداخل شربت عسل بریزواستفاده نما

منبع:زیتون از مقاله طبع و غذا

بادام B2 دارد:

پنج عمل مهم ویتامین B2


  • به رشد و دوباره سازی کمک میکند.
  • به داشتن پوست و ناخن سالم کمک میکند.
  • در بهبود زخمهای دهان، لبها و زبان موثر است.
  • برای قوة بینایی مفید است و خستگی چشم را کاهش میدهد.
  • در سوخت و ساز کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها با مواد دیگر مؤثر است.

منبع:دانش نامه رشد

بادام منیزیوم دارد.

کاهش منیزیوم باعث کاهش یادگیری می شود.

منیع:اینجا




خواص بادام

بادام یکی از 4 مغز است.چهار مغز :بادام-گردو-پسته-فندق

بادام غذای استخوان است چون کلسیم و فسفر دارد.

بادام برای کبد مفید است.

خوردن مغز بادام خام به سلامت  کلیه ها کمک می کند.

امام رضا(ع) کلیه را مرکز شادی می دانند.

در چهار مغز 20 نوع پروتئین وجود دارد.

بادام کمی گرم و تر است.

بادام برای بلغمی  ها و صفراوی مزاج ها مفید است.

بادام بهتر است خام و تازه مصرف شود.

و در جای خشک و خنک نگهداری شود.

منبع:پانزده روز تا سلامتی/جمشید خدادادی._تهران:دفتر پژوهش و نشر سهروردی-1384

خواص درمانی بادام




کاهش خطر بیماریهای قلبی و LDL و فشارخون
قابلیت بادام در کاهش خطر بیماری قلبی می تواند به دلیل مقدار زیاد ویتامین E  و اثر چربیهای غیر اشباع آن ها در کاهش LDL باشد.

یک چهارم فنجان بادام حاوی 99 میلیگرم منیزیم، و 275 میلیگرم پتاسیم است.

منیزیم یک محافظ طبیعی برای رگها است.

هنگامی که سطح منیزیم بالا است، سرخرگها و سیاهرگها آزاد و شل هستند که موجب افزایش جریان اکسیژن در رگ می گردد.

پتاسیم در انتقال عصبی و انقباض ماهیچه ها از جمله قلب نقش دارد.

این ماده یکی از مواد معدنی لازم برای ایجاد فشار خون طبیعی می باشد.

 کنترل دیابت

هر چه در یک وعده غذایی بادام بیشتری مصرف شود شاخص گلیسمیا و میزان افزایش قند خون به ازای آن وعده غذایی کاهش می یابد. فواید مصرف بادام به میزان دوز مصرف آن وابسته است. 

چربی های سالم موجود در بادام به کاهش وزن کمک می کنند
 کسانی که به طور متناوب آجیل مصرف می کنند نسبت به کسانی که هیچگاه آجیل نمی خورند به طور میانگین لاغرتر هستند.

یک دلیل اینکه آجیل به کاهش وزن کمک می کند چگالی ماده مغذی آن است. کسی که از غذا سیر باشد تمایلی به خوردن غذای بیشتر ندارد.

بادام منبع خوبی از (لتریل) است

 خوردن بادام یکی از چهار عامل اصلی افزایش طول عمر است.

یکی از دلایل احتمالی این نتیجه بالا بودن میزان لتریل موجود در بادام است.
لتریل با نام ویتامین B-17 شناخته می شود

بادام دارای مشخصه های پریبیوتیک است
 بادام دارای مشخصه های احتمالی پریبیوتیک می باشد که با کمک به رشد باکتریهای روده می تواند در سلامت دستگاه گوارش موثر باشد. وجود تعداد زیادی باکتری سالم و خوب در روده موجب افزایش دفاع بدن در برابر باکتریهای مضر می شود

بادام آنتی اکسیدان است.
بادام سرشار از مواد معدنی ای است که عامل تولید کننده سوپراکسید دیسموتاز (SOD) که یکی از آنتی اکسیدان های درون بدن می باشد هستند.
 بادام همچنین منبع خوبی از ویتامینهای B لازم برای گلوتاتویین جهت از بین بردن سایر رادیکالهای آزاد بدن نیز هست.
بهترین راه مصرف:
بادام مانند سایر مواد آجیل حاوی فیتات است که موجب حفظ شدن بادام در زمستان جهت جوانه زدن آن در بهار می گردد. برای بدست آوردن بیشترین ماده غذایی و قابل هضم از بادام بهتر است آنرا قبل از خوردن بخیسانیم. بادام یکی از معدود خشکباری است که پس از خیساندن واقعاً جوانه می زند. جوانه زدن موجب خنثی شدن فیتات گردیده و موجب آزاد شدن مواد مغذی موجود در آن می شود.

بادام جوانه زده ترد و شکننده است و می توانند یکی از اقلام موجود در سالاد، پاستا، سبزیجات و گوشت باشد. با اضافه کردن دارچین و یا سایر گیاهان و ادویه جات به بادام می توانید خاصیت غذایی آنرا حتی بیشتر کنید.

منبع:

سیمرغ: خواص درمانی بادام 1 و 2

بعضی از فوائد بادام:


بادام، آنتي اکسيدان است.

ويتامين E در پوست بادام وجود دارد. اين ويتامين، يکي از انواع آنتي اکسيدان ها مي باشد. فوايد آنتي اکسيدان ها در بدن بسيار زياد است.

تامین انرژی

اين ماده غذايي به خاطر دارا بودن ويتامين ها و پروتئين و آهن ، انرژي مورد نياز بدن را افزايش مي دهد.

بادام داراي مقدار زيادي کلسيم و پروتئين مي باشد.

بادام محتوي مقدار زيادي چربي هاي غير اشباع، فيبر، پروتئين گياهي، روي، مس و منيزيم مي باشد. بادام داراي انواع ويتامين ها مي باشد که به سوخت و ساز کربوهيدرات ها کمک مي کند و يکي از منابع انرژي براي مغز مي باشد.

4/1 فنجان بادام، 45 درصد منيزيم روزانه و 20 درصد مس روزانه و 17.6 درصد ويتامين B2 روزانه را تامين مي کند.

 تقويت عملکرد ريه

به طور کلي، بادام جلوي برخي بيماي هاي تنفسي از قبيل: تنگي نفس، برونشيت مزمن و امفيزم( اتساع و بزرگي عضوي در اثر گاز) را مي گيرد.

سلنيوم، در بادام و آجيل يافت مي شود. سلنيوم نيز يک آنتي اکسيدان مي باشد.


بانوان باردار

بادام منبع اسيد فوليک است.این ویتامین برای زنان باردار و نوزادان بسیار مهم است.

اسيد فوليک در تکامل رشد جنين بسيار با اهميت مي باشد. رشد طناب نخاعي و مغز جنين در گرو وجود اسيد فوليک مي باشد.

نکته:

برخي از افراد بادام بوداده مصرف مي کنند. اين بادام به اندازه بادام خام مفيد نيست.

انرژي بادام بوداده در 100گرم، 597 کيلوکالري، چربي در حدود 53 گرم و فيبر 12 گرم مي باشد.

براي سوزاندن اين مقدار انرژي بايد 119 دقيقه پياده روي کنيد!


منبع : تبیان


غذا:بادام در آشپزی اصیل ایرانی جایگاه رفیعی دارد.

با آن خورش ها -پلو ها و شیرینی های بسیار مقوی و خوشمزه می توان تهیه نمود.


***


زیتون:
امروزه یکی ازمعضلات جوامع درحال گذاروصنعتی کمبودکلسیم وکم خونی افرادجامعه است بطوریکه طبق آماروزارت بهداشت 60میلیون نفردرسال 85وشایدالان بیشترکمبودکلسیم وبه تبع آن کمبودویتامین ب وکم خونی دارند که ریشه همه بیماری هاازجمله ریشه اختلالات عصبی است بطوریکه دکتراستادامدادگری مان میگفت طرف باپاکت دارواعصاب می ایدمن غذای آهن دارسفارش میکنم خوب میشه به همین راحتی ودارواعصاب راکنارمیگذارد
بادام منبع کلسیم است که مغزاستخوان راپرکرده ومغزاستخوان خون تازه می رویاند منتهی غذاهای کلسیم دارمثل بادام وکشک وپنیرونخود...راباید شب خوردچون درحال استراحت کلسیم جذب میشود
یک مطلب درزیتون 1ازدکترخرسنددرباره درمان کم خونی و...بابادام هست و23میلی گرم در100گرم کلسیم دارد چیزی درحدود11برابرکلسیم شیر
از۵عمل مهم ویتامین ب می توان استنباط کرد زخم های دهان ناشی ازکمبودویتامین ب است رفتارنابهنجارکهن سالان که معمولابیشترزخم دهان می گیرند این فرضیه راقوی ترمی کند باتوجه به اینکه علم رفتارنابهنجارآنهاراناشی ازکمبودویتامین ب دانسته وبه اثبات رسانده است درخبرتخم مرغ هم که سبب بهبودبینائی وشنوائی میشود می توان اثرویتامین ب راکه درتخم مرغ رتبه اول و1گرم در100گرم است را مشاهده کرد بخصوص که حالت شن افتادگی درچشم ناشی ازب است خبرنگارگرامی طاهره دررودی نوشته رژیم غذائی گرفتم گوشم به وزوزافتادوبراعصابش اثرمنفی داشته که بازاین اثرویتامین ب را می توان دربهبودگوش مشهوددانست

***

>>با تشکر از مدیر محترم وبلاگ زیتون که این مطلب را درج فرمودند.

نوشته شده توسط زهره در 14:34 |  لینک ثابت   • 

پنجشنبه هفدهم دی 1388

فوائد و مضرات گوشت قرمز

فوائد گوشت قرمز:

مصرف گوشت برای ارتقای سلامتی، افزایش سطح ایمنی و رشد و نمو مناسب لازم است

  اخیراً متخصصان، موارد روز افزون کوتاه قدی ، کمبود رشد و و شکستگی استخوان ها را

در نوجوانانی که گوشت و سایر محصولات پروتئینی را مصرف نمی کنند، بیان کرده اند.

کودکانی که گوشت نمی خورند و مصرف غذاهای دیگر را هم محدود می کنند،

بیشتر احساس خستگی می کنند،

نسبت به محیط بی تفاوت می شوند و قدرت تمرکزشان پائین می آید،

بیشتر اوقات مریض هستند و گهگاه احساس افسردگی می کنند

و در معرض کوتاه قدی و عدم رشد مناسب قرار می گیرند.

مصرف گوشت و مواد پروتئینی به طور منظم نوجوان را قوی، قد بلند و سالم می سازد

و به رشد مناسب فرد کمک می کند،

همانطور که در جوانان اروپایی و آمریکایی با اجرای تمهیدات مناسب این تغییرات دیده می شود.

مواد مفید گوشت:

گوشت منبع مهمی از آهن هِم ( heme )، پروتئین، روی و ویتامین های گروه B است.

گوشت حاوی پروتئینی با کیفیت بالاست که برای رشد مناسب کودکان ضروری است.

آهن : آهن موجود در گوشت ( آهن هِم ) کیفیت بالایی دارد و به راحتی جذب بدن می شود.

در حالی که آهن غیر هِم موجود در مواد غذایی گیاهی

مثل غلات و سبزیجات کمتر جذب می شود

و 90 درصد آهن خورده شده هدر می رود.

موادی که از جذب آهن جلوگیری می کند فیتات های موجود در غلات، حبوبات و مغزها

و پلی فنول های موجود در سبزیجات است.

علائم کمبود آهن شامل خستگی، سردرد، حساس شدن و کاهش توانایی برای انجام کارهاست.

در کودکان کم سن، کمبود آهن موجب کاهش سطح هوش و توانایی صحبت کردن می شود.

دختران خصوصاً در سنین پس از بلوغ به علت اتلاف آهن نیاز بیشتری به دریافت آن دارند

روی : گوشت، مرغ و تخم مرغ منابع غنی روی و دیگر ریزمغذی های لازم برای تقویت سیستم ایمنی و تأمین رشد هستند.


ویتامین B12 :در محصولات حیوانی یافت می شود و برای تشکیل سلول های جدید در طی روند رشد لازم است. کمبود آن موجب کم خونی و تحلیل اعصاب می شود.

میزان مصرف:

پزشکان مصرف حداکثر 80 تا 90 گرم گوشت در روز را مناسب می ‌دانند

ولی مقادیر بیشتر از آن را توصیه نمی ‌کنند.

زیرا:

-گوشت  ترکیب "هم– آهن"  دارد.

 ترکیب هم - آهن که در گوشت قرمز دو برابر مرغ و ماهی است

به سلول‌های پوششی روده ی بزرگ آسیب می‌ رساند و می توند خطرناک باشد.

- گوشت قرمز حاوی اسیدهای چرب اشباع فراوانی است

که وجود آنها یک عامل شناخته شده ی بیماری‌های قلبی به شمار می رود.

- مصرف گوشت قرمز فراوان باعث ابتلا یا تشدید بیماری نقرس می ‌شود.

مصرف زیاد گوشت قرمز باعث افزایش خطر ابتلا به روماتیسم مفصلی می ‌شود

 ------------------------

منبع:تبیان(چکیده)

نوشته شده توسط زهره در 11:26 |  لینک ثابت   • 

سه شنبه بیست و نهم اردیبهشت 1388

پنیر-3

انواع پنیر را می توان به دو دسته حیوانی و گیاهی تقسیم نمود:

پنیر چه حیوانی و چه گیاهی با شیر درست می شود و فرقشان در عامل منعقد کننده است.

پنیر حیوانی را با پنیر مایه ی حیوانی درست می کنند.

و  پنیر گیاهی را با پنیر مایه ی گیاهی درست می کنند.

برای تهیه پنیر گیاهی بایستی از انواع شیرپنیر و پنیربند استفاده برد.

مهمترین انواع شیر پنیر یا علف پنیر ایرانی عبارتند از:

1-شیر پنیر معمولی که بیشتر در دامنه کوه ها و کنار جنگل ها به عمل می آید.

در اروپا کشت این گیاه برای تهیه پنیر بسیار رواج دارد.

2- شیر پنیر خاجی در نواحی البرز و دامنه مرطوب کو ه های گیلان و مازندران می روید.

3- غیر از انواع شیر پنیر که از خانواده روناس بوده و بیش از دویست نوع دارند

گیاه دیگری از خانواده سیب زمینی در بلوچستان می روید که به آن آویشک می گویند.

میوه و برگ این گیاه شیر را منعقد می کند و به پنیر تبدیل می کند.

خواص و فواید پنیر:

پنیر ویتامین ث و انواع ویتامین ب و املاح گوناگون مخصوصا کلسیم دارد.

پنیر مقوی معده است.

خوردن پنیر با پونه معده را تقویت می کند.

خوردن پنیر با گردو و مرزه چاق کننده است.

                            

                                                ***

منبع: کتاب شناخت خوراکی ها/دکتر غیاث الدین جزایری/انتشارات جاویدان/چاپ


                                      *****************

>> پنیرها و موارد استفاده به روایت نی نی سایتی های کدبانو !

نوشته شده توسط زهره در 9:7 |  لینک ثابت   • 

یکشنبه بیست و هفتم اردیبهشت 1388

پنیر-2

پنیر


پنیر چدار:نوعی پنیر زرد رنگ است

که اولین بار در انگلستان در شهر چدار  تولید شد.

رنگ این گیاه را از آناتو که عصاره نوعی گیاه گرمسیری است می گیرند.

هر چه این پنیر بیشتر بماند طعم و مزه بهتری پیدا می کند.


پنیر فتا:نوعی پنیر که در آب نمک قرار می گیرد.

تاریخجه آن به یونان باز می گردد.

این پنیر را فقط از شیر بز و گوسفند تهیه می کنند.

معمولا به شکل دایره است.

معمولا از شیری که تقریبا 45 درصد چربی آن را گرفته اند تهیه می شود.

روی آن را با نوعی پوشش حفاظت کننده می پوشانند.


پنیر خامه ای:پنیر خامه ای اولین بار در ایالات متحده آمریکا تهیه شد.

 زمانی که یک لبنیاتی  از شیر کامل و خامه پنیر تهیه کرد.

به آن پنیر فیلادلفیا هم می گویند.


پنیر پیتزا:نوع خاصی از پنیر است

که در اثر حرارت روی غذا آب می شود و کشدار می شود.


منبع: دانشنامه با تلخیص

----------------------

                   >> کا نا پس قارچ ( با پنیر پیتزا) با رایحه آشپزی

           >> کیک پنیر با آناناس و نسکافه (با پنیر خامه ای) با رایحه آشپزی

------------------------------------

نوشته شده توسط زهره در 9:23 |  لینک ثابت   • 

شنبه بیست و ششم اردیبهشت 1388

پنیر -1

پنیر


-پنیر گودا: از 14 کیلو شیر 1 کیلو پنیر گودا تهیه می شود.

پنیر گودا معروفترین پنیر هلند است

و برای سوپ-شیرینی-کرم ها و غذاهای مختلف به کار می رود.


پنیر پارمسان: معروف ترین پنیر ایتالیا یی است

و از شیری که کیفیت بالای دارد تهیه می شود

از هر 22 تا 20 کیلو شیر 1 کیلو پنیر پارمسان تهیه می شود.

پنیر پارمسان غنی ترین پنیر از نظر پروتئین است و کمترین درصد کلسترول را دارد.


پنیر موزارلا: پنیری ایتالیایی است و پنیر کشدار است.

این پنیر در فریزر نگهداری می شود.

برای پخت غذا های ایتالیایی که شامل پیتزا - ماکارونی و..است بسیار مناسب می باشد.


منبع:مجله ساناز و سانیا شماره 6 با تلخیص


--------------------------

  >> کالزونه موزارلا در تنبل خونه شاه عباسی

نوشته شده توسط زهره در 20:37 |  لینک ثابت   •